Fine forhold i parken

Jeg var ute på en liten joggetur i går kveld og tok en svipp innom parken. Med stor glede kan jeg ENDELIG melde at det er mulig å løpe den gamle runden vår, den som kan justeres i alle retninger! Det er litt snø igjen, og den ene snarveien er nok ganske våt- jeg tror det går fint likevel. 

Det betyr at vi nå  kan løpe kortere intervaller igjen. Denne runden er ca 450 meter lang, men man kan enkelt gjøre den både kortere og lengre. Siden det er så lenge siden vi har løpt denne, og nye har kommet til siden snøen kom, skal jeg forklare litt mer i detalj! 

Hovedrunden er markert med rødt og er altså temmelig nær 450 meter. Starten er ved den lille grønne pilen.
De kortere rundene blir ca 350 og 400 m ved å bruke hhv begge eller bare den ene snarveien. Snarveiene er markert med blått i bildet.
De lengre rundene blir ca 550 m ved å inkludere en ekstra (lilla) trekant og kan bli opptil 650 m lang ved å løpe den store trekanten (turkis). 

Man kan også småjustere ved å starte litt foran eller bak "startstreken". 

Dette gjør at vi kan løpe sammen på tvers av ulike nivå, vi løper like LENGE men ikke like langt. Vi har like lange pauser, derfor bør man finne sitt nivå i gruppen og løpe den runden som passer. (Altså, hvilken runde man greier løpe på den oppsatte tiden). Dette har stort sett gått veldig greit til nå, nye har brukt en runde eller to på å finne sin plass. Runden er også mye mer sosial enn den store parksprintløypa, siden vi ser hverandre mye mer og kan oppmuntre hverandre underveis i mye større grad. 

Vi løper både enkle og doble runder, og pausene er på ca 1 min. Hele intervalltreningen tar ca 45 min, og det er fint om du har varmet opp litt på forhånd, f.eks på vei til parken.


Var det ok forklart eller er alt fortsatt helt tåkete?

Treningen i dag er første økt i Påsketreningsleir i regi av SRM, neste trening  er i morgen torsdag  og det er treningstilbud hver dag i påsken til og med andre påskedag.

Kommentarer

  1. De med best kondis løper den røde, mens slækkingene løper den blå. Right?

    SvarSlett
  2. Dæ gærneste løper turkis og rødt, de nest gærnest rødt og lilla osv :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar