Drikkebelte

Nå som vinteren er på hell melder behovet for drikke på løpeturen seg, særlig hvis du løper langt eller om du løper intervaller med høy intensitet. Til langturene er drikkebelte uunnværlig, spør du meg. Jeg ser joggere som løper med vannflaske i hånda, og det fungerer helt sikkert greit nok, men selv foretrekker jeg vannflaske i et drikkebeltet rundt midjen. Det fins også små ryggsekker man kan fylle med vann og drikke underveis via en slange/sugerør. På slike kan man ha med seg mer væske, og det vil derfor kanskje passe best for ultraløpere eller andre som er ute i mange timer?


Jeg har lenge løpt med mitt Asics drikkebelte, som er svart og har hvit, enkel 0,5 l flaske midt på ryggen. Den er ikke optimal, men jeg har lært meg å leve med den. Aberet er at flasketuten slår inn mot ryggsøylen min når jeg løper, spesielt når den er full. Dette løses ganske enkelt ved å ikke ha den helt full og ha den litt til høyre eller venstre for ryggsøylen - spesielt i starten når det er mest i den.  Jeg har av og til helt ut litt vann i starten av et løp, fordi jeg har kjent at den har for mye for ryggen min. Det jeg liker med den er at den har en flaske i grei størrelse, den er lett å hente fram fra ryggen mens jeg løper og beltet sitter godt på. Dette siste er utrolig viktig, det er lett å få gnagsår av slike belter. De må sitte stramt, men ikke så stramt at du er rød rundt hele livet og sier *au au au* i dusjen etter treninga!


I siste nummer av iform, som kom i postkassen min i dag, så jeg en drikkeflaske jeg gjerne skulle testet ut! Denne flaska står på skeiva slik at den kanskje ikke slår på samme måte mot ryggsøylen. Fancy farger har den også! Den heter Whisper Belt, og er fra Salomon. 
Mange løpere sverger imidlertid til drikkebelter som har flere flasker enn en større, slik jeg har på min og slik denne fra Salomon har. Gubben i huset foretrekker flere små flasker, bl.a fordi han da kan ha ulik drikke med seg og fordi han kan fordelen vekten rundt hele beltet. Du slipper i alle fall at en tung flaske slår mot ryggsøylen! Han har to ulike slike belter, ett fra Nike og et som heter Nathan. Sistnevnte kjøpte han på messen før Berlin marathon - men det selges også på Løplabbet. Jeg syns disse beltene blir tyngre å løpe med og at det er lettere å ha en flaske å fiske frem.
Kondis selger også slike belter forresten, en type som heter perfekta. Enkel og ujålete sak, mulig denne har litt lettere materiale i beltet? Det fins mange, mange andre drikkebelter også - hører gjerne om DITT perfekte belte!

Konklusjonen min er i alle fall at du nok må prøve deg litt frem, men når du finner beltet for deg har du en trofast turvenn og et langvarig forhold! Jeg bruker forresten mitt belte også i konkurranser, spesielt hvis det er litt varmt. Jeg tåler varmen dårlig og har møtt dehydrering i mitt konkurranseliv. Det er ikke å kimse av, og jeg har det mye bedre med litt vann på ryggen, psykisk som fysisk. 

Kommentarer

 1. Jeg har tenkt å prøve ut slangen på ryggen i sommer. Jeg har problemer med å få i meg nok væske under konkurranser, noe som selvsagt ikke er bra. Spesielt ikke under birkebeinerløpet. På slutten av dette løpet fikk jeg sist begynnende kramper i leggen som slo ut for fullt i garderoben!...
  Ulempen er at det blir så mye skvalping, men som sagt skal jeg prøve ut dette litt mer i sommer

  SvarSlett
 2. Jeg trodde disse var ganske gode å løpe med, men jeg har jo ikke testet. Så ikke helt for meg at det ville skvalpe, men det gjør kanskej det. Burde teste ! Kom sol og sommer:-)

  SvarSlett
 3. Tre år gammel tråd dette, men jeg den kom frem på første siden så da slenger jeg inn en kommentar. Jeg hadde (har) et Maxim drikkebelte

  http://www.gmax.no/produkt/100657%28BC_1%29/maxim-drikkebelte-for-1-flaske/

  I alt rotet i huset så forsvant det sporløst her i vinter. Jeg lette og legge uten at det dukket opp, så til slutt stakk jeg innom G-sport og kjøpte meg et nytt av denne typen.

  http://www.gmax.no/produkt/100657%28BC_1%29/maxim-drikkebelte-for-1-flaske/

  Etter å prøvd det er jeg bare glad for at det andre forsvant. Dette Normheim beltet er mye bedre enn det gamle og det beste drikkebelte jeg har prøvd så langt. Har løpt noen turer med dette nå, blant annet halvmaraton i Haag og jeg svært fornøyd. Det fungerer fint både med 0,5 flasker og 0,8 flasker.

  Som alltid når noe forsvinner i huset og jeg bestemmer meg for å kjøpe nytt så dukker det gamle opp ikke så lenge etter. Inten unntak denne gangen heller. På fredag dukket Maximbeltet opp i kjelleren når jeg lette etter noe annet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott å få et Peer-review av drikkebelter.

   Slett
 4. Peer, du la inn to like lenker - men er det dette du mener:
  http://www.gmax.no/produkt/725632(BC_7)/norheim-mj%C3%B8d-drikkebelte/

  Jeg er helt for å vekke drikkebelte"tråden", for jeg leter fortsatt etter et belte som passer for meg. Hvem kan tipse om et belte som sitter fast på en kropp med mye hofte?

  Jeg har perfekta-beltet fra Kondis, men det blir hengende og dingle på meg.

  SvarSlett
 5. Hei Mari. Sett slikt. Jeg ser jo nå at jeg la inn to like lenker. Ja jeg mente det drikkebelte du har lagt inn lenke til. Har som sagt brukt det mye nå i vår og jeg er fornøyd med det. Mitt sitter bra fast uten at flasken henger og dingler. Eneste ulempe med det belte er at det er lite lommer på det. Det er en liten lomme hvor jeg får plass til en gel og en nøkkel, eventuelt en telefon som ikke er for stor, men det hadde ikke gjort noe om lommen var litt større. Jeg ser Astrid har vært å testet et annet belte nå. Ser ut som det kan være bra.

  http://lopeguri.blogspot.no/2013/05/langtur-og-nytt-stsj.html#comment-form

  Bra om vi kan dra i gang denne tråden igjen og høre litt hvilke erfaringer andre har. Tror det er mange som jakter på det perfekte drikkebelte.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar