Spørsmål om trening og ernæring

Lurer du på noe om trening og ernæring? F.eks hvorfor intervalltrening er bra, hvilke type trening som forbrenner mest fett, hva som er mest gunstig for å løpe fortere eller lengre, hvilken mat du bør innta før og etter trening, pulssoner, uttøyning, oppvarming, skader osv. Visste du at dette kan du få svar på her på treningscampen?

Campen har i alt fem stemmer og tre av disse er såkalte "eksperter", og to av disse ekspertene stiller opp til spørsmål & svar seanse! Det er Lisa G og Ragnar H, som du kan lese litt mer om: 
  • Ragnar har mastergrad i idrett fra NIH, han har i en årrekke (ca 30 år) praktisert som kroppsøvingslærer og trener (bl.a landslagstrener). Underviser i dag på lærerhøgskole, har tidligere erfaring fra bl.a skigymnas og annen allmennfaglig videregående skole. Ragnar ber om at spørsmålene inkluderer alder, treningstilstand og ambisjon, for at han skal kunne gi et best mulig svar. Har du flere spørsmål, del opp spørsmålene i mailen din slik at han kan ta ett og ett. Vær så presis du kan, så blir svaret også mer presist!
  • Lisa er ernæringsfysiolog i Helsedirektoratet og skriver også på matportal.no. All informasjon hun gir i forbindelse med idrett er i samsvar med Olympiatoppens anbefalinger. Lisa kommer opprinnelig fra Østerrike, men har bodd lenge nok i Norge til at vi kan stole på henne;-)

Spørsmålene du måtte ha kan du sende til treningscamp, og svaret kommer i form av et innlegg her på bloggen.  For å se tidligere stilte spørsmål kan du se på kategoriene Spørsmål og Svar- Trening eller Kosthold, eller i oversikten nedenfor.

Tidligere stilte spørsmål, med svar:
Oppvarming og uttøyning
Hvor viktig er kjøtt i kostholdet for den som trener?
Middag før trening

Kommentarer