FEIT, FEIT, FEIT

Det står på internett, svart på hvitt; jeg er overvektig! hoho. Gått a banen, dette er kalkulatoren sin! Alle har vel etter hvert hørt om Kroppsmasseindeks (KMI, engelsk BMI) som er vekt/(høyde^2).  Nå har jeg testet hofte-midje-ratioen min. Og, den er ikke god folkens. Jeg er rett og slett feit, feit, feit!!


Her er de harde faka fra indeksen:
Kvinner: over 0,8 - overvekt
Menn: over 0,9 - overvekt 


Den runder av til 0.8, å selv om du er f.eks på 0.78 er det 0.8 som lyser i mot deg og FEIT, FEIT, FEIT.


BMIen min er på ca 21.5 - ganske på midten i normalen. Hvordan kan jeg komme ut som overvektig? Kanskje har jeg litt guttekropp, med dårlig markert midje. Kanskje har jeg også litt mer rundt midjen enn jeg burde ha, men jeg føler meg ganske langt fra overvektig.  Hva sier dere, er jeg overvektig?


Tør du prøve? Jeg vil gjerne høre fra andre tjukkaser!! :-)

Kommentarer

 1. NEI du er selvsagt helt klart IKKE overvektig Siri;-) Silja

  SvarSlett
 2. Test selv da Silja, du blir sikkert feit du også!

  SvarSlett
 3. okay jeg og Tim måtte bare prøve den testen og dette er jo ren gammaldags brøkregning: forholdet mellom teller og nevner (midje/hofter)....med alle ulike kroppsfasonger som eksisterer så spør jeg meg: hvor riktig kan dette bli??? Jeg fikk 0.8 MEN hadde jeg vært litt bredere over hoftene så ville jeg fått 0.6 ELLER om jeg var BITTELIT smalere i livet... Nei den testen der ble litt for simpel i mine øyne og jeg kan som sagt ikke forstå at dette kan være en god test for overvekt. Silja :-)

  SvarSlett
 4. Riktig kan den aldri være, men den er helt vanvittig morsom spør du meg!

  Er kondispresident overvektig også eller?

  SvarSlett
 5. Denne testen er klart designet for "magefett" overvekt og VI har ikke mage Siri!!! Det er jo klart at om du havner ut på et tall over 1 så har du større mage enn du har hofter og da sier det seg vel selv at du har noe overflødig magefett. DER er ikke vi! Denne testen ble litt overflødig for mitt liv, jeg klarer meg fint uten denne hehe :-) Silja

  SvarSlett
 6. Du er så kritisk Silja!! Se det som underholdning;-)
  Jeg vet jo at jeg ikke er overvektig, men jeg lurer seriøst på hvordan de kom opp med denne!

  SvarSlett
 7. presidenten fikk 0.9. Det var uklart for meg hvordan man skal tolke 0.8 og 0.9 men jeg tolket det som at tall OVER 0.8/0.9 = overvekt? Hvis man er def som overvektig hvis tallet = 0.8/0.9 så tror jeg det blir mange overvektige gitt :-D Ja, ja så fikk jeg en god latter i dag også!! Silja

  SvarSlett
 8. Jeg er forsker Siri; jeg er oppflasket til å være kritisk og tenke kritisk!!! Sorry, men jeg ser det som underholdning altså!! ikke tvil på det hehe.Silja

  SvarSlett
 9. Herlig Silja - vi er alle noen tjukkaser!

  Jeg tolker 0.8 som over - jeg er matematiker:-)
  Og så er jeg ute etter underholdning, og det fant jeg! Jeg liker spesielt det at den runder opp til grensa.

  SvarSlett
 10. Men hvis det er slik at man er overvektig hvis man er OVER 0.8/0.9; hvor kul føler man seg da når man får tallet 0.8 og 0.9 som resultat?? hehe. Uansett: når jeg kjører BMI testen er jeg undervektig HAHAHHAAHA. Så da kan jeg med BMI-skalan i hånda slå i bordet og legalisere inntaket av to sjokolader i dag (også!) :-) Silja

  SvarSlett
 11. Med min bmi på ca 25 så fikk jeg 0.9 på denne testen, med forbehold om at jeg har målt på rette steder. Min konklusjon: jeg overlever et magert år.

  SvarSlett
 12. Det er faktisk en ganske anerkjent test!
  Selvsagt vil verdier i grensenivåene alltid være varierende, men begynner du å bikke opp over 1,5 er nok vomma litt større enn hva sunt er. Som kjent er eplefasong det farligste - bukfettet påvirker mange flere funksjoner i kroppen enn vi tror... Ikke bare at det får skjorte-knappene til å sprike;) (Ref Gislefoss). Stor midje-omkrets disponerer bl.a. for Diabetes, slag, hjerteinfarkt - men da snakker vi "ordentlig stor". Din verdi på 0,8 er lite å bekymre seg over:)

  SvarSlett
 13. Testen er muligens anerkjent, men grenseverdiene virker litt merkelige...

  Men men, en god latter forlenger i alle fall livet (om ikke livvidden - haha, så vittig jeg er!)

  SvarSlett
 14. Dette skulle jeg gjerne vært med på selv! skulle til å måle meg, men fant at at jeg bare hadde tommestokk :-) Tonje

  SvarSlett
 15. Da trenger du jo bare en lisse eller noe i den duren;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar