Bislett; Siri går under jorden

I går kveld begynte endelig magen min å roe seg litt ned, og jeg var forsiktig optimist med tanke på den planlagte treningsøkten lørdag formiddag. Planen var å teste innendørsbanen under Bislett Stadion. På onsdag flytter vi campen til Bislett, og det er klart at jeg må teste fasilitetene på forhånd!


Morgenen kom, og jeg kunne lykkelig konstatere at både hodepine og kvalmen nesten var helt borte. Jeg spiste en liten frokost og begynte å glede meg til trening. Det har blitt minimalt med slikt i februar. Først var jeg syk i forrige uke, så var jeg alene med barn 3 dager og så ble jeg syk igjen. Fin start på februar det! Det kan bare bli bedre og bedre nå:-)


Halv ti begynte jeg gjøre meg klar, synd de ikke åpner tidligere i grunn, men men. Tok banen ned til Majorstuen og løp resten ned, var omtrent 1 km så det gikk fort. Tror dørene åpnet litt før ti i dag, og det var en stille morgenstund der nede!  Helt alene var jeg faktisk mens jeg skiftet av meg GORE og ull til fordel for mer vårlig løpetøy. Mengdeskoene ble også byttet, jeg tenkte nemlig se om jeg kunne få litt fart på kroppen i dag.
 


Banen er 545 meter lang, to løpebaner i bredden og følgelig ikke plass til at folk løper i store grupper. Kl ti en lørdag morgen var det uansett kun en teoretisk problemstilling.
Sånn i halv ellevetiden kom det en ganske stor gruppe av utøvere, som tok mye plass. Jeg er glad jeg var ferdig til da. Mens jeg løp var det stort sett bare løpere som løp to og to sammen jeg passerte, og det var helt uproblematisk. Jeg er litt skeptisk til hvordan det er en onsdagkveld, men det finner vi altså ut på til uka. Det er litt høydeforskjeller underveis faktisk, ikke store, men de var fine syns jeg, gjør det mindre monotont. Det var også litt temperaturforskjeller langs runden, men det kjente jeg egentlig kun på den første runden. Ellers er det dører, plast som henger på uferdige steder, åpninger som gjør at man kan vite hvor i runden man er og gjør til at det er noe å se på underveis. Å løpe forbi andre er også et fint avbrekk og gjør til at "det skjer" noe. Jeg tror jaggu jeg på 8-9 runder passerte to damer tre ganger. Det var litt sprøtt.

Jeg hadde planer om å løpe ca 5.000 m, men underveis ble jeg usikker på hvor mange runder jeg hadde løpt, så jeg la på en ekstra runde - sånn for sikkerhetsskyld!  Det ble nærmere 6 km på meg, i fin fart. Brukte 27:38 totalt, og ca 2:30 på runden. På hele økta ble det i overkant av 10 km, og det tok ca 90 minutter - så det går litt tid bort i sko- og klesskifte... Magen bråkte ikke noe særlig, litt krampetendenser var det etterpå, men ingen kvalme. Det var tungt å jogge hjemover da, litt stigning hele veien, og bena var nok litt slitne. Jeg har nesten ikke spist de siste dagene, så energinivået var kanskje ikke helt på topp sånn i utgangspunktet.

Veldig, veldig fornøyd med at formen nå er bedre, håper jeg kan holde meg frisk resten av måneden i det minste. Det er ikke så lenge til sesongen starter, så det hadde vært fint med litt kontinuitet i treningen.  

Andre bloggere om trening på Bislett: Futt´n fart, GikkogKom og Steeplegirl

Kommentarer

 1. Flotte forhold på bislett i dag! Den gruppa du referer til (eller var det to?) de løp så syykt raskt også. De må ha ligget nærmere 03:00 tempo. Så ut som jeg stod stille når jeg passerte meg :) Tror ikke det blir noe problemer for dere på campen. det er bare å ligge i fil 1 etter hverandre så løper de som kommer bakfra eventuelt forbi.

  Men når det er 5-6 stk i klynge som løper så fort som de gjor i dag så ser jeg helt klart utfordringer. Men det er de det er verst for, siden det er de som må løpe forbi. Holder man seg helt inntill veggen i fil 1 under draget er man "safe".

  SvarSlett
 2. Tror faktisk at deler av landslagssamlingen for mellom- og langdistanse skulle trene der i dag tidlig.. Så det gikk sikkert greit unna:)

  SvarSlett
 3. Muig det var to ulike grupper ja. Hvordan gikk det med intervallene dine Espen, fikk du kjørt ti jevne?

  SvarSlett
 4. Ja, det var noen Norway prints på et par rygger. Jeg så ikke deg Hanne, du er fortsatt ikke helt frisk? Håper du får en fin oppladning før Stange til helgen!

  SvarSlett
 5. Siri: Ja, det gikk over all forventning. Har alltid kjørt 90sek pause tidligere, men skrudde ned til 60sek og økte fra 8x til 10x1090m. Alikevel fikk jeg kjørt de ganske progressivt.

  Så dette tror jeg faktisk er den beste intervall økta jeg noengang har utført :)
  Nesten så jeg begynner å lure på om det er kortere enn 1090meter rundt der.. hehe

  SvarSlett
 6. Jeg syns også det virket kortere! Det kommer nok av mølleløping og snøløping, alt virker lettere da:-)

  Bra økt da! Håper vi får kjørt en bra intervalløkt på onsdag.

  SvarSlett
 7. Jeg har jo løpt med Garmin Forerunner i hele min løpekarriere (2år) så jeg har jo alltid hatt full kontroll på tempo. Jeg var derfor veldig spent på hvordan det ville gå nå uten å vite hva tempo er nåR man løper innendørs.

  Men kroppen tar meg jevnere rundt der enn jeg ville tippet på forhånd.. Jeg har dog et par holdepunktet som kan gi meg en "mellomtid" så jeg vet om jeg må økte eller kan slappe av for å komme inn på ønsket tid.

  Jeg synes ivertfall de 1090m som er 2x runder virker kortere enn 1000m på vanlig bane. Kanskje pga svingene? Kanskje pga av kuperingen? kanskje fordi man ikke ser hvor man er? Kanskje fordi det er innendørs og du slipper luftmotstand/vind/sol/regn? I LOVE BISLETT! :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar