Skyr

Jeg følger flere andre blogger, blant annet treningsbloggen til Cathrine. Hun er treningsinstruktør og kropsøvingslærer, med treningsfaglig kompetanse. Hun viser gode styrkeøvelser og kommer med gode tips til hjemmetrening. Mye bra for treningsivrige sjeler mao - anbefaler et besøk! Tidligere i uken skrev hun et innlegg om Skyr, som medførte at jeg la en slik i handlekurven min.Skyr er et yoghurtlignende mellommåltid fra Q-Meieriene, Islandsk visstnok. Hvem vil vel ikke ha litt rå Islandsk kraft over seg?  Jeg kjøpte den røde med jordbær og granateple, og ble begeistret! Smakte veldig godt, litt fyldigere enn youghurt, nesten som en dessert. Men, denne inneholder nesten ikke fett og er heller ikke tilsatt sukker. Til gjengjeld inneholder den 11% protein, noe som gjør at den metter mer.Yammi, Siri vil ha mer:-)


Montro hva kostholdssjefen Lisa sier om dette?


Dette er hva Q selv skriver av harde facts om produktet:

Q SKYR kommer i 160 gram beger med skje i lokket, og i følgende smaksvarianter:
•    Skogsbær & vanilje
•    Jordbær & granateple
•    Bringebær & granateple

Q SKYR – Godt med god samvittighet

Næringsinnhold:

100 g vare gir ca.:  
energi                                            265 kJ (62 kcal)
protein                                                          11,2 g
karbohydrat                                                    3,9 g
  hvorav sukkerarter                                       3,6 g
fett                                                                  0,3 g
  hvorav mettede fettsyrer                              0,1 g
kostfiber                                                         0,4 g
natrium                                                        0,05 g
kalsium                                        97 mg (12 %1*)
* av referanseverdien

Kommentarer

 1. Hei!
  Skyr kan være spennende. Tine har kommet med en hel serie produkter for før, under og etter trening. De heter YT og kommer i salg i butikk på mandag. Frem til da er de å finne på Deli Deluca og på benser'n osv. Smaker kjempegodt og har riktige sammensetninger av det du trenger i forbindelse med trening og konkurranser. Her er nettsiden: http://www.yt.no/

  PS! For meg med laktoseintolerans hjelper det ikke så mye. Men man kan håper det kommer laktosefrie versjoner på sikt:)

  Hanne

  SvarSlett
 2. Hei Hanne

  Jeg har fått noen YT produkter til testing, er spent på hvordan de er! Det kommer en bloggpost om YT her etter hvert, men først må jeg få smakt de:-)

  SvarSlett
 3. Synes Skyr er utrolig mektig og litt kvalmende, så jeg forstår ikke begeistringen her! Men smaken er forskjellig, så det er godt vi kan velge selv. Skal bli veldig spennende å prøve YT

  SvarSlett
 4. Puh! Takk Lisa, da skal jeg nyte den med god samvittighet!

  Anne-Brit: Jeg er glad i søtt og mektige saker jeg, så det er kanskje en sammenheng her;-) Du fremstår for meg som mye sunnere og slankere enn meg!

  SvarSlett
 5. He he, takk for det, Siri. Men jeg har nok mine svakheter jeg også når det gjelder mat!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar