Oslo Maraton 09 er ikke glemt

I dag fikk jeg mail fra Oslo Maraton om påmeldingen og praktisk info om årets løp. Jeg ble mildt sagt litt oppgitt. I "Lederens hjørne" presterer de å skrive "Oslo Maraton fortsetter å bruke Akershus Festning som start/målområde også i 2010. Vi anser at det var meget vellykket å flytte løpet dit og vi kommer også i år til å ha startnummerutdelingen der."

Hvordan kan de skrive at start- og målområdet ved Festningen var "meget vellykket"??  Hvilket løp var jeg på? Oppløpet var opp en bratt bakke, stakkars maratonløpere... Deretter, etter målgang, kom man seg ikke tilbake til klærne sine uten å krysse oppløpet. Jeg spurte om hjelp i fjor, jeg var temmelig utkjørt og begynte å bli kald. Men jeg ble bare avist, det var ikke vaktens problem. Jeg måtte bare ligge unna den sperringen han passet på. Han ga beng i at jeg hadde klærne mine på andre siden. Alle hadde klærne sine i garderobeområdet selvsagt. Møkkafyr.

Det er også altfor trangt inne på festningsområdet. 6.500 skulle løpe "min" distanse i fjor. Pga toalettkø (ti toalett på 6.500 folk - og publikummere i dokøa rett før start: RØDT KORT)  kom jeg veldig sent inn i startfeltet, og det var helt nytteløst å komme seg framover til ønsket startsted.  Å operere med startpuljer med sluttid 1:35-2:10 er jo også temmelig drøyt, min ambisjon var 1:45 - men jeg stod og trykket bak 2:00 ballongen. Det hjelper heller ikke at startskuddet går, fordi alle skal gjennom samme, trange port ut av området. Deretter får man løpe noen hundre meter på full veibredde, før det snevres inn til en fil fordi løypa går samme vei tilbake.

Jeg kjenner at opplevelsen fra i høst kommer nærmere mens jeg skriver, jeg trodde jeg hadde fortrengt og glemt mesteparten...

Første påmeldingsfrist er 31/1, deretter stiger prisen til værs fire eller fem ganger før løpsdagen i september. Med fem distanser med hver sin pris, har de nå nok priser til å åpne sjappe. Snakk om å gjøre det så komplisert som mulig for folk. De regner med stinn brakke i år, 14.000 deltakere fordelt med følgende tak: 2.500 på maraton (latterlig nok i seg selv, siden løpet heter Oslo Maraton..), 8.000 på halv og 3.500 på 10 km. 3 km som år lørdag samt barneløpet er visst uten tak.

Gi meg tjue gode grunner for å stille på halv i september. Plis. Jeg trenger minst en grunn per kilometer - den siste skal jeg greie på pur f.

Kommentarer

 1. Kan heller gi deg to gode grunner til å løpe hel maraton: Det kommer ikke til å bli trangt, og så kan du sette meg på plass ved å løpe raskere enn meg! :-)

  SvarSlett
 2. Jeg også løp hel i fjor og det var egentlig en fryd i seg selv. Ingen kø og topp service langs løypa :) Men jeg løp halv året før og vet akkurat hva du snakker om...

  Jeg er også oppgitt over sentrumsløpet sin seeding som er 36-49 minutter eller hva det er. På hytteplanmila hadde de tau for hvert 5 minutt - tenk hvor mye bedre det er da.

  Så jeg har som deg - mista lysten til å løpe sentrumsløpet pga latterlig seeding.

  Men Oslo Hel Maraton gleder jeg meg til !

  SvarSlett
 3. For de som foretrekker litt kortere distanser, kan jeg i hvert fall gå god for 10-km'eren på Oslo Maraton! Det var bare akkurat passe trangt, og ikke er man altfor sliten i den siste oppoverbakken heller ;) Anbefales!

  SvarSlett
 4. Hehe, det eneste dere gir meg er gode grunner for IKKE å løpe halv! Jeg LIKER halv, det er en fin distanse, helmaraton blir man jo bare totalt ødelagt av...

  SvarSlett
 5. Forresten, velkommen hjem igjen Espen! Håper reisen gikk fint, og ikke minst: grattis med ny pers på halv!

  SvarSlett
 6. Vel, har ikke kommet meg hjem enda :)
  Flyet går i morgen. Men kroppen har blitt såpass mye bedre at jeg tror jeg kan fly i morgen. Har ikke spydd på nesten 11 timer nå. Det er jo noe.

  Hadde jeg vært deg Siri så hadde jeg heller meldt meg på den litt raskere gruppa, eller vær frekk om kom langt fremme.

  Jeg la meg ganske langt fremme på Lørdag (var riktignok bare 2000 som starta) men ble ikke hemmet i det hele tatt.

  Når det gjelder Helmaraton kan det være en fantastisk opplevelse - HVIS man har mengden i beina :) Jeg har nå bare løpt 2, det første var kanskje det verste jeg har vært med på og det siste var det beste jeg har vært med på.

  Du får heller løpe FREDRIKSTADLØPET 11 April.
  Norges mest lettløpte halvmaraton? Den er helt GENIAL!

  SvarSlett
 7. Jeg syns det gikk i overkant fort ja, godt du er bedre så hjemreisen blir ok.

  Jeg skal løpe Fredrikstad halv har jeg tenkt, gleder meg til sesongen begynner for fullt. Det er forresten ikke så lett å snike seg inn i pulja foran heller - jeg skulle bare ønske de kunne ha flere startpuljer, slik de f.eks har i Hytteplanmila som du nevner.

  Og ja, hel kan være en forferdelig opplevelse. Brukte en time på å karre meg tilbake til hotellet, en halv kilometer unna mål. Måtte ha to grønne menn for å komme over HC Andersen Boulevard...

  Det er digg å greie målet sitt da, men det tok lang tid å komme seg etterpå. Nå hadde jeg en spesiell dårlig oppladning med skade og i tillegg sykdom på løpsdagen - så nr 2 må kanskje bare bli bedre:-)

  SvarSlett
 8. Hvor løp du nr 1?
  Jeg og var så mentalt og fysisk utslitt av min første at jeg nesten ikke skjønte åssen jeg skulle komme i mål.. Men den andre var differansen mellom første og andre halvmaraton kun 90 sekunder så den gikk jevnt og fint! Men da hadde jeg mye mer mengde :)

  Den andre KAN jo ikke bli noe dårligere enn den første høres det ut som for deg og da :)

  Men er enig - HALV er mest morsomt!

  SvarSlett
 9. Jeg løp i København, og løper gjerne der igjen! Liker meg i Kongens by:-) Har bodd i Køben, og løpt mange fine turer der. Kanskje jeg plutselig bestemmer meg for å løpe der i år, vi får se. Det er vanskelig å få trent nok kilometer, må prioritere knallhardt...

  SvarSlett
 10. Ja, den vurderer jeg også. Men får bli til neste år :)

  SvarSlett
 11. Hva med birkebeinerløpet? Et kjempe fint og sosialt løp i fint terreng. Etter siste omlegging har løpet blitt veldig bra, men er fremdeles en utfordring!

  SvarSlett
 12. Godt tips Anne-Brit, har hatt lyst til å løpe det - men har ikke blitt prioritert. 2010 er kanskje året:-)

  Takk!

  Det pussige er at jeg ba om gode grunner FOR å løpe OM halv, og det eneste jeg har fått er gode alternativ;-) Hehe, det gir seg vel selv: Ikke OM på meg i år!

  SvarSlett
 13. Eg har berre gode opplevelser med oslo maraton. Einaste eg klager på er at eg ikkje liker bananer....dei burde servert sjokolade underveis istadenfor. Ellers så synes eg at Birkebeinerløpet høyres spennende ut.

  SvarSlett
 14. La oss løpe birkebeieren Ingunn:-) Har også lyst til å løpe Nordmarkstrvern igjen i år, det er flott løp altså!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar