Fordi jeg fortjener det

Etter øredusjen jeg fikk natt til lørdag, og med en fortsatt syk kropp trengte jeg en slags belønning og trøst i en miserabel verden. Kake! Jeg har ikke spist en eneste sjokolade i 2010, og målet var å holde hele januar uten slikt. Kake er selvsagt lovlig, man lager da tross alt reglene selv:-)

Jeg fikk denne boken i julegave fra min venninne Wenche, "Deilige Brownies". Man har selvsagt aldri alle ingrediensene i hus, så man må justere litt på sin egen måte. På side 67 fant jeg en som ikke trengte så mange justeringer, og som så både enkel og god ut. Slik ble oppskriften med mine justeringer (alt er ca for jeg tar det meste på slump):


Ca 2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
115 g flytende melange
En god dæsj bakekakao (skulle være 1,25 dl)
3 egg
Ca 2 dl sukker (blandet hvitt og brunt)
vaniljedråper
1 ts vaniljesukker
15-20 jordbær
Ca 1 dl melk


185 grader, i overkant av 20 minuter. Yammi!

Skulle være krem og jordbær til pynt, men etter 20 min ga jeg opp fløten jeg piska (da mannen gjorde meg oppmerksom på at det var matfølte og ikke kremfløte vi hadde. Vel, så er det bevist, man kan ikke piske matfløte til krem.)  Jeg lagde en enkel smør&melis glasur, med to jordbær iblandet for å få den rosa. Jeg hadde selvsagt ikke noe rosa konditorfarge til å fake fargen, så da duger the real stuff.  Den ble litt kornete, men shit au. God som gull.
Kan varmt anbefales om du liker å opprettholde dine runde former;-)

Kommentarer

 1. Flere som er syke? Da skal man være snill mot seg selv, så her synes jeg helt klart du er inne på noe... Enjoy! :)

  SvarSlett
 2. Mm, det hørtes herlig ut! Viktig å kose seg i blant, det er helt sikkert!

  SvarSlett
 3. Jordbær i sjokoladekake kan virkelig anbefales, det er kun ett stykke igjen nå... (Grem, grem - men jeg fortjente litt plaster på såret)

  SvarSlett
 4. Hej alla träningssugna! Tänkte bara kolla om det är indoor camp som gäller pü onsdag eller är det parklöp?

  Ha det gött / och hoppas chokladtürtan var smarrig

  SvarSlett

Legg inn en kommentar