Silkeføre i marka

Endelig, i dag ble det tid for en skitur for meg! Det er veldig lenge siden sist jeg gikk med ski på bena, så jeg skal innrømme at jeg var litt usikker på teknikken før "start". Men, det er med ski som med sykkel, har man først lært det sitter det visst i kroppen. Heldigvis! 

Jeg hadde tenkt å ta banen Steinerud til Midtstuen, og så gå derfra og innover. Fikk aldri sjekket hva som var oppkjørt før jeg dro, fordi skiforeningens nettsider åpenbart hadde trafikkork!  Det har dalt ned uante mengder snø i natt, så banen opp til Holmenkollen "stod" og var erstattet av buss i dag. Det varte og rakk før det kom en buss som ikke var full, og da jeg først var på vei gikk det uendelig tregt oppover bakkene mot Holmenkollen.

Etter en times tid fra jeg dro hjemmefra nådde imidlertid bussen sin endestasjon; Frognerseteren -og jeg la i vei som en duracellkanin med helt nye batteri. Det var så herlig å gå på ski igjen! Hadde godt feste og jeg glei fra de fleste i nedoverbakkene, ikke rart siden jeg fikser skiene mine selv! (Det at det er nysnø og noen få minusgrader med ditto plankekjøring å smøre betyr selvsagt nada).


Turen gikk fra Frognerseteren og i Holmenkollens 50 km-runde til Ullevålseter, deretter til Sognsvann (det var en tabbe, altfor mange surrete folk i de løypene, jeg vet jo egentlig det). Fra Sognsvann hadde jeg egentlig tenkt å ta banen ned til Majorstuen, men det var så lenge å vente at jeg likesågodt kjørte videre nedover mot Ris. Det var så mye nysnø på veiene at turen derfra også gikk greit, på ski til døra hjemme! Turen ble på ca 15 km tror jeg, 12-13 på silkemyk snø. For en jul!

Jeg har forresten ganske nye ski (salomon elite 9) som jeg nesten ikke har prøvd, og de duger kjempefint, mye bedre enn de gamle Fisherskiene jeg hadde. Gleder meg til mange flere turer med disse! Hva med deg? Har du vært ute i dag? (Jeg var veldig glad i morges da jeg så all snøen, at jeg tok en løpetur i går!)

Kommentarer

  1. Gleder meg over å lese at føret er bra i Oslo!
    Håper å få til noen turer i romjula selv når jeg kommer tilbake :)

    SvarSlett
  2. De lover kuldeperiode framover, så jeg tror det gode skiføret varer en stund:-)

    Jeg er litt støl etter i går... sukk!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar