Oppdrag: Grønn løype

I kveld har jeg tatt med meg Birgit på en grønn løpetur i mitt nabolag!

For en tid tilbake var jeg med på løpetur på hennes grunn, nemlig Fossum-Brunkollen. Jeg bor jo litt mer urbant, høh, med mye asfalt å velge i. Men, jeg er god på å finne de myke joggestiene, det er sånt man lærer ved å ha beinhinnebetennelse. (Det skal vi ikke snakke noe om nå).Så, jeg møtte henne ved Politihuset på Volvat/Majorstuen og vi løp inn i parken, Frognerparken ja selvsagt.  Den er jo som alltid godt opplyst, eh, i alle fall er det noen stemningsfulle lys i den. Vi løp en runde der inne før vi tok en svipptur ut over fjonge Frogner, da selvsagt Gyldenløves gate, som har grønn midtrabatt å by på! Dessverre er den ikke en del av en runde med mykt underlag, så det ble bare fram og tilbake på den, men jeg ville gjerne vise Birigt det Frogner hadde å by på av grønne løyper. 

Etter en tur-retur på Gyldenløves tok vi så turen inn i parken igjen, denne gangen via hovedporten. Nå hadde jeg tenkt vi skulle ta turen ned langs Frognerbekken, en mørk og bortgjemt del av Frognerparken. Jommen sa jeg mørkt, telte kanskje kun 2-3 lys i drift på strekket ned dalen. Sånt blir det ikke mye høyt tempo av! Jeg skrøt hele tiden av hvor flott det er å jogge denne løypa på dagtid, og spesielt på våren. Montro om Birgit ble imponert?


Etter Frognerbekken/dalen kom vi så ned til Thune, herfra kunne vi ha løpt over til Bygdøy og Kongeskogen - men vi hadde ikke tid til en så lang tur i kveld, det ble Prinsessealleén opp, jeg pekte på 45 mill huset til salgs ved siden av Røkke før vi smatt inn i den bekmørke engelske park. Den er også veldig flott, på våren, i dagslys! Skøyen Hovedgård lå der opplyst og pent, gliste i mot oss der vi famlet rundt i blinde.  Den ga oss lys på turen, og det hadde vi så langt ikke vært bortskjemt med store doser av. Etter den engelske park ble det opp mot Monolittveien og Vestre Gravlund, og ut på Sørkedalsveien der vi startet turen. Totalt ble det ca 9 ganske grønne kilometer på meg, når jeg inkluderer til og fra der hvor vi møttes og skiltes, men mest av alt; 7-8 veldig mørke kilometer!  


Turen anbefales på det varmeste, i dagslys;-)

Kommentarer