Avstand/fart duppedings

Jeg har de siste årene brukt POLAR pulsklokke til løpetrening, og de siste modellene jeg har hatt nå har vært med fart- og distansemåler. Det er utrolig digg spør du meg, å kunne se hvor fort/sakte en løper - hele tiden. Sjekke hvor langt en har løpt, ta mellomtider som både viser distansen og tiden, og farten på lapen. I tillegg følger det med treningsprogram som treningen legges inn i på pc, noe som er veldig nyttig når man trener mot konkurranser. Dessverre blir jeg møkkasur om teknikken svikter.. så jeg har egentlig også skaffet meg trøbbel;-)

Jeg har nå en RS400, og hadde tidligere RS200, mannen i huset fikk til bursdagen sin en RS800 - så vi er godt skodd og har rikelig med erfaring på ulike modeller! Selve distansemåleren er en såkalt foot pod som du setter fast i skolissene, trykker på en knapp og vips er man i gang. Toppmodellen har GPS som ekstrautstyr, slik at distansemåleren blir enda bedre. Med ditto ekstra stæsj å dra på... Nå har det også kommet en RS300, som vel er en mellomting av gamle RS200 og 400/800.

  
Skal man ha en klokke med pulsmåler og fart/distansemåler er POLAR et godt valg, etter min mening - men modellene jeg har nevnt over er kanskje både for dyre og kompliserte for den vanlige mosjonist? 

Jeg har de siste ukene testet ut en liten sak fra Nike. (Bildet viser min Polar RS400 mot denne snertne nikesaken). Den har ingen pulsmåler, noe jeg syns er et stort minus, men ellers har jeg ikke mye å utsette på den. Det at den ikke har pulsmåling gjør den jo også enklere i bruk.  

Den består av en liten dings man putter i et hull i skoas innersåle, se bildet. (Jeg har ikke nikesko). Denne dingsen snakker med mitt sports band - kan visst også snakke med ipod, noe jeg ikke har testet ut, men det har jeg lyst til. Lenge siden jeg har løpt med musikk på øret, 3-4 år faktisk...Jeg ble ganske enkelt lei av alt styret med oppstart av ulike tekniske duppedingser før jeg kom i gang med det jeg egentlig skulle, nemlig LØPE!


Den er utrolig enkel i bruk, har ulike modus som viser distanse, tid, kalorier osv - man bytter ved å trykke på en knapp under "tallene". Totalt fins det to knapper, og den andre knappen styrer du start og stopp av treningen. Det blir knapt enklere enn dette. 

Den har også en kjapp løsning for opplastning av trening til PC/MAC. Man tar bare klokka ut av armbåndet, og plugger den inn i maskina. Nettleseren åpner seg og nike+ running kommer opp. Man logger seg på, og der ligger treningen. Man kan signe seg på ulike challenges og putte kilometerne sine i en kamp mot noen, f.eks men vs women :-) Man kan visstnok også sende til facebook, utfordre venner og i det hele tatt gjøre treningen til noe sosialt og ikke minst kunne skryte til sine venner! :-)Prisen for nike +  er langt mer overkommelig for den vanlige mosjonist, som kanskje ikke er like hekta på løping og løpestæsj som f.eks meg. Og kanskje får jeg ordnet med en bedre pris til campens medlemmer -  om dere er interessert?

Kommentarer

 1. Men Garmin Forerunner bør også nevnes som nyttig duppedditt! GPS-klokka er enkel å bruke og du vet alltid avstand og fart i tillegg til puls når du løper. Etterpå laster du enkelt ned kart og all ønskelig informasjon. Anbefales på det varmeste!

  SvarSlett
 2. Støtter dette utspillet. Garmin er helt fantastisk kan anbefales på sterkeste. Har selv en 305, men om det blir trening mot triathlon så byttes den inn mot en 310xt:-)

  SvarSlett
 3. Det var ikke meningen å ikke nevne Garmin, jeg har ikke prøvd den selv men har bare hørt godord om de! Jeg syns imidlertid noen av modellene til garmin kan være litt store og voldsomme da, derfor har jeg holdt meg til polar -enn så lenge.

  SvarSlett
 4. Ja, og så er det ikke så lett å se hva klokken er ;)

  SvarSlett
 5. Det er det morsomste med disse klokkene. Tusen opplysninger, men ingen om hvor mye klokka faktisk er;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar