Mål for 2010

Nå som 2009 er på hell er det smart å tenke litt på målene for 2010. Det er viktig med mål for å ha noe å strekke seg mot, glede/grue seg til og for å ha en god grunn for å beholde kondisen. Hva har du lyst til å greie på løpefronten til neste år? Drømmer du om å gjennomføre en maraton eller kanskje halvmaraton? Det er definitivt innenfor rekkevidde, bare man trener nok:-)  Og nok betyr ikke nødvendigvis mer enn tre ganger i uken, bare du trener godt og riktig på disse tre øktene.

Jeg vet at flere Treningscampere skal løpe Sentrumsløpet og Gøteborgsvarvet, og jeg vil derfor skrive litt om disse to løpene og oppfordre flere av dere til å tenke på hva dere vil være med på.

Sentrumsløpet er et løp som går av stabelen 24. april, løpet starter på Karl Johan og man løper opp mot Slottet og videre opp mot Frognerparken. Fra parken løper man så over Frogner og Rådhuset, tar en ekstra runde i sentrumsgatene - bl.a løper man et kort strekke i tunellen på Ring1. Løypa er totalt på 10 km, og dette er et løp alle dere som er med på onsdagstreningene kan gjennomføre. Æresord!  Om du ikke allerede er påmeldt er dette en super gaveidé til jul - og du kan jo også gi en utfordring til en venn eller kollega/nabo/søster/bror...  Etter nyttår øker startkontingenten, så vær rask nå:-)

Gøteborgsvarvet er et av Sveriges største og mest populære løp - det er også populært å delta på for oss nordbagger eller hva det er de kaller oss. Løpet går i mai og det ble faktisk fulltegnet (54.000!!) allerede i oktober i år.  Det kan nok likevel være mulig å få plass, da må man forhøre seg f.eks med de som selger pakker med fly/hotell og startpass - eller evt søke kondisjonsforum og finn.no.

Om du har lyst til å løpe en halvsvensk og utrolig spesiell halvmaraton kan jeg varmt anbefale Broloppet som går fra København (Kastrup) til Malmø. Dette er ikke blitt arrangert på noen år, jeg deltok i 2006 på det som da ble kalt siste sjansen for å løpe over broen. Det er et tak på 30.000 deltakere, og man har allerede over 26.000 så du må nok være kjapp i vendingen nå.

Ellers fins det selvsagt mange andre spennende løp både her hjemme og i våre naboland, og ikke minst på steder lenger unna Norge. Skal du løpe maraton til neste år er både Stockholm og København gode alternativ, jeg vet ikke om begge fortsatt har ledige plasser  - Stockholm blir som regel fullt lenge før løpsdagen i juni.

Har du noen gode tips til morsomme løp du har løpt eller et løp du gleder deg til i 2010?