Ja, sånn skal det løpes!

Endelig en konkurranse der jeg fant "godfølelsen":-)


Lørenskog Halvmaraton, i dag kl 14:30 i 5-6 plussgrader og oppholdsvær, flaks! (Det regnet katter her i Oslo noen timer tidligere). Jeg valgte å løpe med ulltrøye og skjorte over, samt en vanlig løpetight og jeg valgte de gule, kule skoa.  Det var kloke valg:-)Jeg gjorde som jeg hadde tenkt, gikk ut offensivt. Stilte meg opp i de fremre rekker og lot det stå til. De to første kilometerne var unnagjort på 9:20 ca, men etter disse to gikk det litt tyngre og jeg ble redd jeg hadde vært en smule overmodig i starten. Men, det viste seg etter hvert at partiet etter ca 2 km var litt tyngre, både mhp stigning og underlag, det skjønte jeg da det plutselig gikk mye fortere etter at jeg kom ut av "skogen".


Etter de fire-fem første kilometerne kom jeg skikkelig i siget, snakker om flytsone. Det kjentes bare så lett! Jeg var stadig litt redd at det gikk for fort, at jeg ville "få det" før eller siden. Men da jeg på andre runden fortsatt lå 1 min foran skjema til 1:45:00 etter 15-16 km bestemte jeg meg for å trå til skikkelig. Jeg lå litt alene akkurat her, hadde noen rygger 100-200 m og mer foran meg, telte en i sort, en i gult, to røde og to hvite. Jeg plukket den gule, en rød og en hvit tror jeg, pluss noen som lå i et helt annet tempo - vet ikke helt hvor de plutselig kom fra. Den siste dama foran meg fikk jeg imidlertid ikke has på, startet innhentingen for sent eller for feigt, hun kom noen sekunder foran meg i mål i alle fall. Men uten henne foran vet jeg ikke helt om jeg hadde løpt rett til mål, det var temmelig mørkt blitt og det var noen lys som blendet meg litt - så jeg skjønte ikke hvor mål var. I mål kom jeg da likevel, med hjelp fra ryggen foran, på 1:43:24 og førsteplass i klassen - jeg krasja inn i en mann som skulle scanne nummeret mitt eller noe. Jeg hadde høy fart, så først dytta jeg han, så dytta han meg tilbake og jeg vaiet i vinden! Så, jeg fikk ikke stoppet klokka mi:-) Uansett, god forbedring fra Oslo Maraton 1:46:19, og denne løypa går for å være noen minutter tregere.Jeg er altså strålende fornøyd med dagens innsats. Opplegget mitt fungerte fint, jeg tror jeg enda kan løpe litt raskere, men dette var nok temmelig nært opp mot et optimalt løp for mitt vedkommende. Syns dette er bra betalt for tre ukentlige løpeøkter:-)De to andre jentene som jeg fikk med meg ut på tur; Ingunn og Astrid gjorde det også veldig bra. Ingunn løp inn på godt under 1:40 og Astrid løp en fin 5 km på 26 min. Det ble førsteplass i klassen for Astrid også, mens Ingunn, som helt klart var best av oss tre, "bare" ble nummer to i sin klasse. Verden ER urettferdig;-) Som plaster på såret fikk hun dog med seg hjem et gavekort på 500 kr (lokal sportssjappe) fordi hun totalt sett var tredje beste kvinne. Hurra for Ingunn!!Bilder fra Hjalmars bloggKommentarer

 1. Gratulerer Siri!
  Kjempebra løpt. Likte du skoene? Det har vært mine favorittsko gjennom hele 2009:)

  Hanne

  (samme kommentar kom under gårdagens innlegg også..)

  SvarSlett
 2. Takk Hanne. Jeg så din post med bilde av samme sko, så nesten ut som du hadde rappa bildet mitt;-)

  Jeg har brukt skoene de siste månedene på intervaller bare, og brukte de første gang i konkurranse på Human Race tror jeg. De er helt supre! Ble litt støl bak i leggen halvveis, men det plaget meg ikke stort - heldigvis.

  SvarSlett
 3. Gratulerer Siri! Hørtes ut som du har hatt et temmelig optimalt løp! Veldig bra på 3 økter i uka. Blir frisk igjen og fortsett gode intervalløkter gjennom vinteren.

  SvarSlett
 4. Takk! Herlig med optimalt løp for en gangs skyld:-)

  Kommer sterkere tilbake i parken ja.. var litt dårlig timing det her magekrøllet:-S

  SvarSlett

Legg inn en kommentar