Et slag for Kondis! (Og et spark bak til sportsredaksjonene ellers)

I dag vil jeg gjerne slå et slag for Kondis (tidligere Den Norske Løpsorganisasjon og før det Den Norske Maratonklubb). Kondis er en serviceorganisasjon for alle som driver kondisjonsidrett. (Ordrett fra kondis.no) Videre skriver de målene sine slik:
 • å gi ut KONDIS - bladet for løping og mange andre kondisjonsidretter.
 • å drive nettstedet kondis som har daglige nyheter og masse informasjon om mange kondisjonsidretter.
 • gi individuell medlemsservice. Fra vårt servicekontor får du svar på spørsmål om trening, konkurranser, utstyr, reiser osv.
 • å hjelpe arrangører til å skape attraktive arrangementer.
 • å yte service til treningsgrupper og hjelp til oppstart av slike.
 • arbeide for bedre mediedekningen av løping og andre kondisjonsidretter.
 • å gi deg medlemsfordeler og medlemsrabatter.
 • å gi ut en sommerterminliste og en vinterterminliste for løp, sykkelritt, turrenn og andre kondisjonsidretter.
Jeg har vært medlem i Kondis i noen år nå, og jeg har vervet venner og kolleger, fordi jeg syns det er et bra sted å være hvis man liker å løpe. Jeg verver gjerne flere, treningscampdeltakere vil bli utsatt for press! Jeg blir motivert av å lese om andres prestasjoner og ikke minst lysten på å stille i løp er nært knyttet opp til å høre/lese om de. Det er stas når nytt kondisnummer er i postkassen, selv om jeg leser nokså fast også på kondis.no. Jeg skulle kanskje ønsket meg ennå mer fokus på bredden, fordi det etter min mening er mosjonistene som er den største gruppen av løpere. Eliten i Norge er syltynn (bokstavelig talt), mens massen av mosjonister er en stor bølge av "vanlige mennesker". Det betyr ikke at jeg syns våre beste løpere får for mye medieoppmerksomhet, eller at jeg er lei av å lese om de.  Jeg skulle bare ønsket at kondis hadde et mer mosjonistfokus, mens de store mediehusene tok seg av eliten. 

Nå er dessverre mediehusene våre ikke særlig opptatt av løping, f.eks kunne Karoline Bjerkeli Grøvdal i Sentrumsløpet 2009 løpe inn til en tid kun 4 sekunder bak Ingrid Kristiansens løyperekord og hun er definitvt i verdensklassen - uten at "sporten" i de ulike mediehus skjønte "bæra" av hva hun hadde prestert. Hun vant, punktum. Den unge jenta fra Isfjorden ble nå i september  kåret til Rising Star of the Year av det Europeiske friidrettsforbundet. Dette ble det skrevet hele 4 linjer om i f.eks Aftenposten. Da snakker jeg ikke om fire linjer full bredde, men notis på bredde med en dødsannonse. Tidligere har kun to nordmenn vunnet denne prisen, begge spydkastere; Trine Hattestad og Andreas Thorkildsen. Kjæresten til Andreas, for det er dessverre det som gir hekkeløperen Christina Vukicevic spalteplass, kom på tredjeplass i årets kåring. Og vi tok jammen også fjerdeplassen med sprinteren Ezinne Okparaebo! Europa legger altså merke til de fremadstormene jentene våre. De Norske mediehusene får nok øynene opp de også etter hvert, skal det fremskyndes må jentene lage kalendere eller skaffe seg en fotballkjæreste eller noe annet se&hør-aktig. Prestasjoner på løpebanen er naturligvis ikke nok.

Dette skulle jo egentlig handle om Kondis, og jeg beklager at jeg mistet sporet! Det er bra at kondis fins, fordi det er eneste blad/nettsted som omhandler kondisjonsidretter og spesielt løping (vi har selvsagt friidrett.no også, men det er veldig elitepreget). De er alltid kjapt ute med resultater og bilder fra arrangement - som er veldig moro når man har deltatt selv. Så, takk kjære kondis - dere har dessverre en tung vei å gå med mål nr 6! Dere som har lest hit og ikke er medlem, jeg verver altså gjerne! (Da blir jeg med i trekning av New York Marathon plass - og jeg trenger mange lodd i potten for jeg har elendig vinnerlykke). Du får medlemsblad i posten og mange gode medlemstilbud - og massevis av inspirasjon!

Kommentarer

 1. Enig, Kondis.no og bladet Kondis er best!

  Men, kanskje Kondis kan roe ned litt med ultraløp repotasjer, dette er ikke så veldig spennende for de fleste. Sykling har også nok blader og nettsteder. Kondis burde kun konsentrere seg om LØPING og litt ski på vinteren...;-)

  SvarSlett
 2. Hei Siri,

  Det er godt å registrere at andre også rister på hovudet av norske sportsjournalistars manglande evne til å vurdere friidrettsprestasjonar og manglande vilje til å skrive om friidrett. Har stundom blitt så irritert at eg har sendt mail til både NRK-sporten og aviser for manglande omtale av viktige hendingar. I vår presterte til dømes NRK-sporten mellom anna å ikkje nemne Holmenkollstafetten, med unntak av at vi fekk sjå Kronprinsparet springe nokre meter. Fekk som venta aldri svar frå Anne Rimmen i NRK....

  Er ellers veldig begeistra for Kondis (både på nett og tidsskriftet). Er samd med innskrivaren ovenfor i at det kan bli i meste laget med ultraløpreportasjar. Kan også greie meg med mindre stoff om utstyr.

  Knut

  SvarSlett
 3. Kondis er best:)

  Jeg syns det er fascinerende å lese om ultraløpene jeg da, har ikke merket at det var i overkant mye;-) Ski- og sykkelstoff kan jeg derimot spare meg for, selv om jeg personlig har stor glede av å utøve begge deler - det er løping jeg vil lese om!

  Det er ikke lett å gjøre alle til laks heller, de rømmer alle sammen ;-)

  SvarSlett
 4. De fleste ultraløpere, det er ikke mange, kan knapt kalles løpere.
  De subber/dasser, løper ikke, mil etter mil... Kun de beste kan kalles løpere, og de er som regel +40 avdakka gammle helter som er på hell.. Altialt en tulle-sport. Det vet Kondis, men disse gubbene har makta. Kjedlig, men sant.

  SvarSlett
 5. Off dåe !? Å subba i strekk i 24 tima e no faktisk ein gedigen prestasjon ? (Du kan jo prøva sjøl mr.Høy-i-hatten ! )
  Når da gjelde Kondis blade so må eg samtykka me at da e et KANON bra bla som i mottsetning til AKTIV TRENING og I FORM e veldig saklig og har gode intrenante ting me kvargong .

  Da aller besta må jo væra (ULTRALAUPAREN) Runar Gilberg si spalta , den e berre månadens høgdepunkt!

  YEY FOR KONDIS =)

  SvarSlett
 6. Ultra,det er idrett det.... "alle"kan vel løpe en time.
  Hilsen en som dyrker "LSD"

  SvarSlett

Legg inn en kommentar