Oslo Maraton, få dager igjen

Det er 2 dager og 16 timer igjen til årets store høstlige løpsfest i Oslo; Oslo Maraton!  Det er ventet ca 11.000 deltakere i Oslos gater på søndag, og det må bety løpefest:-) 

Jeg skal løpe min første halvmaraton etter fødsel, det er nå to år siden jeg egentlig skulle løpe halv her i Oslo - men det måtte oppgis pga svangerskap. Så, nå gleder jeg meg til endelig å løpe halvmaraton her i byen! Fra før har jeg løpt halvmaraton fra København til Malmø, i det flotte Broløbet/Broloppet. Dengang løp jeg på 1:52:49, og jeg har nå en ambisøs målsetning om ca 1:45... Med de siste ukers sykdom er jeg litt i tvil om det er helt realistisk, men det skader vel ikke å prøve?

Dette er forøvrig min femte start i Oslo Maraton, jeg var med for første gang i 2005 og har vært med hvert år siden. Da kun på de kortere distansene; 10 km i fjor, 3 km året før og 5 km de første årene.


Jeg har forresten jobbet hardt den siste måneden for å få med så mange som mulig på dette, og de siste dagene har jeg jammen også fått tak i en 10 km plass til svoger Terje og en halvmaratonplass til venninne Ingunn - fra før av har jeg fått med 8-9 jenter på 3 km. Det var definitivt lettere å få meldt på folk til 3 km, da alle de andre distansen plutselig ble fullbooket - heldigvis fins det alltids noen som har tatt seg vann over hodet , blitt syke eller uheldigvis skadet som har en ledig plass å selge.

Alle sammen; Lykke til med de siste forberedelsene fram til søndag, spesielt til de som skal løpe maraton - og enda mer spesielt for de som debuterer! Det sagt, det er nok også ganske stort og spesielt å debutere i løp generelt også, og det gjør mange av de påmeldte fra Siris treningscamp. Det blir moro, bare moro!!

Kommentarer