Mer fra Berlin Marathon 2009

Nå har vi kommet oss hjem fra Berlin og vi har fått summet oss litt fra den store begivenheten i helgen. Bilder er lastet over og erfringene fra løpet begynner å synke inn. Stian har også vært til behandling i dag, for å kna noe av de 42 km med asfalt ut av bena. Han er egentlig i overraskende god form, så han må ha vært veldig godt trent!! 


Vi har lest litt mer om det store arrangementet, så her kommer litt facts fra helgens løp:
  • Knappe 41.000 løpere var påmeldt årets maraton - i underkant av 30.000 kom til mål... (Det er både folk som bryter underveis og de som aldri kommer til start blant de ca 11.000 som ikke kommer til mål).
  • Løperne kom fra 122 nasjoner og 43% var utlendinger - 44% var tilreisende Tyskere og 13 % var Berlinere. I gruppen vi reiste med var det kanskje også en tilskuer per deltaker, så det blir mange ekstra penger i turismekassen for Berlin! Lurer på om Oslo Maraton mottar noen form for sponsing eller hjelp fra slike penger?
  • Det var nydelig vær på løpsdagen for tilskuere og støtteapparat, men ikke optimalt for løping. Temperaturen steg fra kl 09:00 da løpet begynte til ca 25 grader - noe som er 10 grader mer enn ønskelig for de fleste løpere.
  • Haile Gebrsellassie, som har verdensrekorden på 2:03:59 og er Berlin Marathons store ansikt uttad etter at han satte den gjeldende rekorden der, var omringet av fartsholdere for å sette ny rekord, men det lyktes ikke. Han fikk det også tungt på de siste 10 km.  Han kom i år i mål på imponerende 2:06:08
  • Beste kvinne i mål var Atsede Habtamu Besuye på 2:24:47
  • Gutta i gruppen Stian reiste med kom i mål på hhv 3:07, 3:19, 3:28, 3:34, 3:48, 3:52, 4:16  og 4:28.
  • Det var drikkestasjoner underveis i løpet hver 2.5 km ca, og annen hver av de hadde sportsdrikke og annen næring som banan og eple. Ingen kø ved toalettene før start, henting av startnummer på en nedlagt flyplass - ingen venting eller kø der heller...
  • Løypa startet ved historiske Brandenburger Tor og løp langs den kjente Strasse des 17. Juni, rundt Tiergarten og Hauptbahnhof, over mot fancy Alexander Plazt, over Kreuzberg og Schöneberg, rundt Wilmersdorf og mot Charlottenburg, over Potsdamer Platz før den tilsist endte ved Brandenburger Tor igjen.
  • Dagen etter løpet utgir Berliner Morgenpost, som er en hovedsponsor, en egen maratonavis på ca 64 sider (!) der samtlige navn og tider gjengis. Dette er imponerende, og jeg kan ikke annet enn undres over hvorfor slikt ikke kan gjøres i Norge - her et slikt løp får en liten notis med resultatene til kun de aller beste. 
  • Jeg tror vi kommer tilbake....
Så, noen bilder!
Først av Haile med fartsholderne, dette er tatt like etter passering 11 km:
Deretter Stian før, under og etter løpet (under ble veldig dårlig, da jeg hadde mest fokus på å få levert fulle flasker til han)

Før, smilende ved Brandenburger Tor:

Underveis, skjult bak andre men flaska er oppe og klar for å byttes. Dette er ved halvmaraton passeringen. 
Løper så videre:


Etter, sliten etter mange kilometer i høyt tempo:


Kommentarer