Maratontid

Det nærmer seg maraton debut for min kjære, og ganske mange flere. Så til ære for dere, en liten liste over ting som er smart å ikke gjøre nå de siste dagene og uken...med motpost.


  1. Kjøpe nye sko for å bruke i maraton. Det er for sent nå!
  2. Ta igjen for tapt trening. Du skal bygge opp overskudd nå:-)
  3. Tenke ut noe nytt & smart som du skal prøve under maraton. Du skal kjøre på det kjente og utprøvde. Dette inkluderer såvel mat & drikke som bekledning.
  4. Åpne for hardt ... det du vinner de første 15-20 km taper du glatt den siste timen.
  5. Glemme vaselin. Høyrisikosport!

Moralen er at alt skal være godt utprøvd nå på forhånd, maraton konkurransen er ikke tiden for å prøve nye ting, og det gjelder såvel store ting som små detaljer. De fleste skjønner vel at nye sko ikke er så smart, men uskyldige ting som nye sokker, ny løpeshorts, ny sportsdrikke, frokost og energibar/gel kan gi også deg mye trøbbel som du kunne vært foruten om du hadde testet ut på forhånd. Kan du spise egg til frokost f.eks? Må du ha en kaffe? Hva med melkeprodukter, takler magen din det?


Det er forøvrig heller ikke smart å ha pådratt seg en belastningsskade nå eller begynnende forkjølelse/influensa. Gjør alt du kan for å forhindre dette ved å trene variert og etter en god plan, spise frukt & grønt samt kle deg etter vær og føreforhold :-) Så holder du deg frisk og rask! Det gjorde ikke jeg til min debut;-)


Kommentarer