Ukas langtur

Søndag er ofte dagen for langkjøring for meg, forrige søndag løp jeg ca 21 km og denne uken tenkte jeg legge på en eller to til. Det er sjeldent ting går helt sånn som man planlegger, men man må jo ha en plan åkke som. På engelsk heter det plan your work & work your plan eller noe slikt;-)

Etter min mening skal en ikke være altfor hard på å følge oppsatt plan om man får mange signaler fra kroppen som er trekker motsatt vei av planen. Det er uansett aldri lett å vite når du skal feige ut og justere, og når du skal kjøre på. Som hovedregel vil jeg si at du skal prøve å kjøre på, fordi det oftest går bedre etter hvert - jeg kan telle på en hånd de øktene jeg ikke burde gjennomført over en tiårsperiode. De mange øktene jeg derimot har tenkt, "å det blir tungt i dag - vet ikke om jeg orker", går som regel mye bedre enn forventet og det er deilig å komme seg ut.

I dag var en sånn økt som jeg nok vil kategorisere som "denne burde jeg kanskje ikke kjørt" - og det er ca 2 år siden forrige gang (og ironisk nok, ca samme løype!). Planen var som sagt å løpe litt lengre enn forrige uke, og jeg tenkte løpe til Ullevålseter og tilbake, det er ca 20 km - og deretter ta en liten sløyfe her nede slik at det ble 22-23 km totalt. Jeg har vært litt smådårlig denne uken, med tett hals og nese, og det fikk jeg virkelig kjenne på turen. Det var til tider veldig tungt å puste, og alle motbakkene (som jeg hadde glemt) ble virkelig en prøvelse. Det var også mye vind på turen, det suste i ørene slik at jeg fikk "dotter" i de og det begynte å verke i hodet - jeg følte meg egentlig helt elendig jo lenger ut i turen jeg kom. Skjønte på vei ned fra Ullevålseter at jeg ikke kom til å ta den planlagte ekstra sløyfen - det ble mer fokus på å karre seg hjem!

Høydemeter på dagens tur: startet på ca 55 moh, Ullevålseter er på 335 moh - det er vel en temmelig tøff tur det, selv om man ikke var tett i nesa og trang i halsen? Føler meg i alle fall klar for Oslo Maraton nå, halv distanse. Bli med du også:-)

Så, vel hjemme igjen nå. En stor porsjon havregrøt er fortært og kreftene begynner å komme tilbake. Akkurat nå kjennes det ikke så verst, så forhåpentligvis blir jeg ikke syk igjen... Jeg håper dere andre har hatt god trening i helgen - og er klare for onsdagens intervaller og styrketrening!

Kommentarer