Treningsprogram

Jeg tilbyr hjelp til å sette opp treningsprogram og noe oppfølging underveis. Såfremt dette tilbudet ikke tar av er også dette et gratistilbud.

Jeg kartlegger sammen med deg ditt ståsted, mål og rammebetingelser - når det gjelder trening. Dette danner så grunnlaget for treningene dine fram mot en konkurranse som f.eks maraton, 10 km etc. Jeg har ingen kompetanse på ski og sykkel - by the way!

Disse to gutta fikk hjelp med treningsprogrammet fram mot maratondebuten i Berlin september 2009, den ene inn til 3:19 og den andre til 4:14. Begge trente 3 ukentlige økter, men den ene var hakket mer uheldig på skadefronten.


Det er mange veier som fører til Rom, det samme gjelder for trening; det fins ulike prinsipper og retninger. Jeg påberoper meg ikke å ha fasitsvaret, men jeg har en farbar vei for mosjonister:-) Vil du bli best kommer jeg nok til veldig kort!

Eksempeluke for person som har løpt maks 8 km i strekk og trener mot Sentrumsløpet
Mandag: Rolig jogg med varierende intensitet etter terrenget, ca 6 km
Onsdag: Intrevaller i parken (1 km oppvarming, intervaller ca 5 km, nedjogg ca 1 km)
Helgen: Langtur på 9 km, rolig

Fra uke til uke økes en kilometer på en av øktene, har man oppnådd mange nok kilometer ifht målet sitt flyttes fokus over på tempo og intensitet. Har man tid til ytterligere trening bør man legge inn litt styrketrening, spesielt for bena og kjernen.  De to siste ukene før konkurransen justeres slik at man topper med kilometer og treningsbelastning to uker før, og i konkurranseuken roer man ned slik at overskuddet kommer. Et program vil nødvendigvis se ganske ulikt ut for en nybegynner og en som har trent i lengre tid, men prinsippene "under" er likevel ganske like.

Kommentarer