HVEM


Jeg er en treningsglad trønderjente bosatt i Oslo. Trening er en veldig viktig del av livet for meg, og jeg vil gjerne dele treningsgleden jeg har funnet med så mange som mulig. Jeg har opp gjennom årene vært innom mange idretter, som .feks håndball, squash, orientering og volleyball i tillegg til løpingen.

Jeg har også trener A- og B-kurs. Skulle gjerne brukt mye, mye mer tid på trening og alt som er beslektet... men jobb og hverdag kaller av og til!


Denne treningscampen ble til litt tilfeldig, men dette er noe jeg brenner for, så helt tilfeldig er det nok likevel ikke. Campen startet opp i mai 2009 som en ren styrketreningsøkt, og har etterhvert også blitt utvidet med intervalløping.

Jeg holder ikke et høyt løpenivå, men jeg har fullført maraton under 4 timer og jeg har hatt gleden av å løpe skogsløpet Nordmarkstraver´n som er på ca 30 km - i tillegg til mange starter bl.a i Oslo Maraton og Sentrumsløpet. Mitt morsomste løp er kanskje Broløbet/Broloppet mellom København og Malmø, en halvmaraton som dessverre ikke arrangeres mer. Et annet hyggelig løp som heller ikke arrangeres mer er Osloløpet på Ekeberg. 

Jeg er nok litt mer seig enn jeg er kjapp som løper, og foretrekker derfor distanser som 10 km og halvmaraton. Rekordene mine her er hhv 46:53 fra sentrumsløpet07 og 1:43:24 fra Lørenskog 7.11.09. Jeg har lyst til å løpe en ny maraton også, da fortrinnsvis med en mer skadefri og sykdomsfri oppladning enn den jeg hadde til København maraton i mai 2007. Har ikke satt endelig dato og sted for min andre maraton, det har vært vanskelig å  holde seg skadefri og sykdomsfri nok til å få en god oppladning til hel. Men, det blir en eller annen gang!

Jeg hjelper også andre med å sette opp treningsprogram bl.a fram mot maratondebut. Bare spør om hjelp!

Utenom løpingen bruker jeg tiden på jobb hos Statens Pensjonskasse, jeg er utdannet tallknuser fra NTNU, ved matematisk institutt (i det forrige årtusen). Etter arbeidstid blir det tid hjemme med mann og barn, i tillegg til løping og altfor mye nettsurfing da...!Det er også flere stemmer her på bloggen som skriver litt fra tid til annen. Den ene er Bjørnar Theigmann, hans innlegg finner du under Massørens hjørne. Bjørnar har i perioder knadd veldig mye på mine problemlegger, han kjenner de nok bedre enn meg. Nå kjenner Bjørnar selvsagt veldig mange armer, ben, rygger og gud vet hva - så hans innlegg bør du få med deg:-)  Han tar selvsagt også i mot nye "pasienter" på benken sin!I tillegg har jeg fått med meg Asta og Lisa G på laget.

Asta er vikarierende coach på campen om jeg en gang må melde forfall, hun er forsåvidt ikke stille og beskjeden om jeg er der heller da ;-) Asta viste meg tidlig at hun kunne sjaue litt og ta ansvar for de andre på trening. I tillegg til den praktiske jobben på camp og parksprint bidrar altså Asta også med skriblerier her inne.  Asta løper fordi det er effektiv trening; minst mulig sløsing med tiden per trening. Jeg tror hun liker det også da:-)Lisa G er 26 år, og flyttet til Norge i 2006. Hun er fra en liten landsby i fjellene i Østerrike, men bodde de siste årene i Wien for å studere - før hun kom til Norge. Treningsgleden har hun arvet fra sin far, som drev med løping i mange år. Lisa debuterte på maraton i Stockholm i fjor, jeg har hørt det var en varm affære! Skribleriene til Lisa vil mest dreie seg om kosthold, da hun er ernæringsfysiolog i Helsedirektoratet. Hun skriver også på matportal.no. All informasjon hun gir ifbm idrett er i samsvar med Olympiatoppens anbefalinger.

Du finner innleggene til Lisa og Asta under de samme kategoriene som mine, litt hist og pist mao!

Kommentarer