HVA

Siri holder trening i Frognerparken hver onsdag kveld (fra kl 20:00) for alle som trenger litt hjelp med treningen og noen å trene sammen med. Det hjelper på motivasjonen at man trener flere sammen, det er lettere å presse seg selv når andre puster en i nakken, og det er også lettere å komme seg ut når man har en fast avtale. De som har fulgt treningen mer eller mindre fast rapporterer med et smil om munnen om forbedret styrke og kondisjon, og det kan jeg selvsagt bekrefte via mine observasjoner. Spesielt lett er det å se framgangen på løpingen. (For å se hvor i parken vi møtes, trykk på "Oppmøtested" øverst til høyre på bloggen.)


Litt om selve treningen: 
Økten starter med en intervalldel; den kommer til å variere litt men foreløpig har den vært en blanding av enkle og doble runder med pauser mellom, det har variert fra 10 til 14 runder totalt. Vi deler det opp i to hovedbolker, slik at man tar en lengre pause i midten og ikke tenker på alle intervallene man skal løpe. Runden vi løper har ulike alternativer mhp lengden rundt, den korteste er rundt 350 m og den lengste ca 550 m. Poenget er egentlig ikke å komme først i "mål", men at alle kommer omtrent samtidig men pusher egne grenser på hvor langt de rekker å løpe på de ca 2:15/5 minuttene. Så kan man lett måle framgangen over noen uker ved at man løper stadig lengre runder. Løper du den lengste runden får du mer enn 7 km med intervalltrening, hvilket ikke er noe hviledag akkurat... Det er fint om man er litt oppvarmet når man kommer til parken:-)

Etter intervallene er det styrketrening med vekt på kjernemuskulaturen. Vi kjører på med mange repetisjoner og øvelser som svir, det kjennes både under treningen og dagen etter. Effektiv trening som gir resultat hvis du pusher deg selv. Øvelser vi kjører er f.eks planken, push-ups og båten. Vi bruker benkene i parken, og gresset/grusen. Mange har med seg en liten matte/sitteunderlag å ligge på - men en kan også bruke treningsjakken sin. Styrketreningsbolken blir ikke avholdt i den mørke og kalde årstiden. 
Tilsist er det selvsagt uttøyning.


Utstyr: I tillegg til en evt matte/sitteunderlag vil jeg anbefale at du tar med deg en drikkeflaske med vann, ellers kreves ingenting annet enn behagelige treningsklær tilpasset værforholdene, gode joggesko og en klokke som går korrekt slik at du møter presis!


Tilbudet er gratis!

 

Treningen følges av 10-15 jenter og gutter (kvinner og menn om du vil), vi har holdt det gående siden mai09. (Jeg kalte det første Siris Boot Camp, men har endret til Siris Treningscamp fordi jeg var usikker på om "Boot Camp" kanskje kunne være registrert/beskyttet av andre. Boot Camp fordi vi først hadde mest fokus på styrketrening med militær regi, før jeg fikk overbevist om at det var løping som var tingen!) Det er plass til mange, mange flere, så bli med du også! En trenger ikke kjenne noen for å komme, mange kommer "helt alene", noen tar også  med venner, kolleger, naboer etc. Etter hvert blir man jo også litt kjent med de andre faste som kommer på treningen. Er man heldig oppdager man at andre på treningen bor ganske nært en selv, og så avtaler man en ukentlig joggetur i tillegg:-)


Jeg oppfordrer også til deltakelse i løp for å ha noe å trene mot. En liten skokk ble påmeldt korteste distanse i Oslo Maraton 27/9-2009, et lite knippe løp Human Race og noen er allerede påmeldt Sentrumsløpet i april 2010. Det kommer flere slike oppfordringer ilagt et sterkt gruppepress! Dessuten stiller campere selvsagt i Parksprinten


Bloggen blir oppdatert nesten daglig med tidspunkt og tilbud, treningstips, rapport og evt bilder.  Kom gjerne med innspill om hva du ønsker av innhold her, og andre tilbakemeldinger du måtte ha. Det blir jeg veldig glad for:-)

Om du vil lese om tidligere treninger velger du kategorien "Felles onsdagstreninger".


Kommentarer

  1. Hei Siri

    I dag har jeg tenkt å bli med. Forutsatt at kofyren min er på plass. Kommer en gang mellom fire og åtte. Er ikke sånt morsomt? Har også vært sørpe forkjøla, men er nå på bedringens vei. Må få trent. Trenger endorfinene.

    Ingebjørg (kollega)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar