TreningstilbudetTreningscamp er et gratis treningstilbud for alle som trenger litt (start)hjelp med treningen eller bare ønsker noen å trene sammen med. Det hjelper på motivasjonen at man trener flere sammen, det er lettere å presse seg selv når andre puster en i nakken, og det er også lettere å komme seg ut når man har en fast avtale. Nivå: Alle!

Øktene våre:


Vi har faste økter hver onsdag og mandag og jevnlige langturer i helgene.

Onsdagsøkten er en intervalltrening, hvor vi løper faste runder i Frognerparken og tar pauser mellom intervallene. Vi løper hver eneste kveld gjennom hele året (uansett temperatur eller vær) kl. 20.00. Det er mulig å ta forlenginger (blåstiplet), snarveier (stiplet linje) eller tjuvstarter, slik at alle kommer seg til "mål" samtidig og får like lange pauser. Vi løper altså ikke like langt, men like lenge. Her er mange ulike nivå representert og alle er like velkomne. Husk også at de første gangene kan være litt "brutale". Det er hard trening, og om du aldri har trent intervaller før trenger du litt tilpasningstid før kroppen din blir vant med denne formen for trening.

Det som imidlertid er verdt å merke seg for nye er hvor vi møtes (B på kartet under). Om du kommer med t-banen går du bare "via" Colosseum Kino fra Majorstuen t-bane stasjon. Kommer du med trikken eller buss nr. 20 er det holdeplass Frogner Stadion som er nærmest. Følg Middelthunsgate helt fram til parken, så er du nesten ved møtestedet. Kjører du bil kan den parkeres på parkeringsplassen bak vannskliene, er det fullt der kan du prøve f.eks. Thaulows vei.Rundene løpes både enkeltvis, doble, triple eller stykkvise - slik at vi får til mange ulike intervallkombinasjoner. Pausene er på ca. 1 min, litt lengre hvis vi løper lange runder - litt kortere hvis vi stykker opp i sprintdistanser. Hvor langt som løpes avhenger av hvor lang runde du velger. Som et gjennomsnitt (rød løype) kommer man gjerne opp til 5-6 km med intervaller så kommer oppvarming og litt nedjogg i tillegg (avhenger litt av hvor lang vei du har til parken). Totalt løper vi 12 runder og i ca. 45 min

Er du fortsatt ikke overbevist? : les den flotte reportasjen KK lagde våren 2012.


Foto: Per Ervland (rettigheter KK)
Mandagsøkten gjennomføres hver mandager. Oppmøte ved foten av trappa ved Bakkekroa på Smestad klokka 18, og oppvarming ved å løpe til Gressbanen. Dette tar vel en 11-12 minutter og turen er omtrent 1,7 km. Så begynner moroa: Bakkeintervaller fra Gressbanen til Tryvannstårnet. Lengden på bakkeintervallene varierer, men vi løper ofte fem eller 3 minutters drag. I pausene går de raskeste nedover igjen, i møte med dem bak, slik at vi holder gruppa samlet. Vi vanligvis ca. seks intervaller, og den siste biten blir ofte litt lenger. Men da er det bare å kjøre på, du skal helt til topps og helt fram til bommen!

Etterpå løper vi ned, som oftest i skogen (på grusvei). Det er også mulig å løpe på asfalten, eller ta banen hjem. Hvis du løper både opp og ned, får du 15 kilometer i beina. Ikke verst på en mandag!


Oppmøte mandagsbakker
Første intervall starter her


Langturene går oftest på morgenen lørdag eller søndag. Vanligvis velger vi turer hvor vi løper mellom 15 - 25 km. Tempoet er relativt rolig, og det blir oftest flere grupper. Oppmøte og mer informasjon annonseres i vår Facebookgruppe.