Skotest: Asics Gel-Lyte 33 2 (del 1)

Asics vært så snille at de har tilbudt Treningscamp å teste ut en av sine nyere løpesko, Gel Lyte 33 2, og jeg var så heldig å få oppgaven.

Gel-Lyte 33 2 er en oppdatert versjon av den letteste løpesko modellen til Asics i Gel33-serien, anbefalt til intervaller og raskere økter. Skoserien er laget for så kalt naturlig løping, og er oppkalt etter de 33 leddene vi har i foten. Serien omfatter en rekke ulike skotyper, og hensikten er at man skal gjøre trenden med naturlige løpesko tilgjengelig for flest mulig.

Med naturlig løping vises til den naturlige måten å løpe på er å lande med foten mest mulig under kroppens tyngdepunkt - dvs mellomfot eller forfot istedet for hæl. Ikke bare sies det at man kan løpe mer effektivt, men også minimere skade.


For min del er det i hovedsak jakten på den optimale løpsfølelsen som motiverer for å teste nye sko, men med lav rist og noe overpronering håper jeg at bedre løpestil kan bøte på dette.

I går kom skoene på døren. Jeg var svært spent, da dette blir mitt første par sko av denne typen. Per i dag løper jeg i Asics GT 2000 som mengdetreningssko, Adidas Adizero Boston for kjappere langturer og konkurranser, og Adidas Adizero Adios for de kjappeste intervallene. 

 
Veldig fornøyd med fargen, liker kombinasjon svart og knallfarger
Passform/overdel
Jeg synes skoen satt utrolig godt på foten. Jeg har en ganske lav vrist, men skoen satt godt rundt hele foten. Den lette, myke overdelen i mesh er svært behagelig, og skoen minner på mange måter om Nike Free skoene som jeg har kjøpt kun for å gå i, fordi de er så utrolig behagelige på foten. Det er ingen avstivet hælkappe og skoen sitter godt og behagelig også der.
Ingen avstivet hælkappe - gir en god passform, men er litt usikker på om det kan gjøre at skoen vil glippe litt i hælen.

Overdelen består i hovedsak av tynn mesh.


Såle/vekt
Mye av hemmeligheten i skoen ligger i sålen. Den er svært myk og fleksibel. Ytterst er det en stivere og mer slitesterk, som forhåpentligvis vil tåle mye asfalt. 
For å bidra til at man kommer lenger forover på foten er hæl-tå droppen kun 6 mm, sammenlignet med 11 eller 10 mm for mer klassiske løpesko. Dette bidrar til at man lettere kan lande fremover på foten.
Skoene er lette, 204 gram for en stykk sko størrelse 39 i følge kjøkkenvekten. Det er noe tyngre enn mine letteste sko, Adidas Adios. Likevel er det tilstrekkelig såle som gir god demping.



Første løpstest
Men over til det viktigste: hvordan er skoene å løpe i? Får jeg et mer naturlig løpesteg av denne skoen? Og hvordan fungerer den for en Treningscamper som meg?

Jeg greide ikke å vente, og måtte ut og teste skoene allerede i går. Det ble en 8 km tur i moderat tempo (med 2 uker med maraton har jeg nå fokus på løping i maratontempo).
Overgangen fra forrige løpetur (med mengdetreningssko) var klart merkbar. De lette og bevegelige skoene gav en god løpsfølelse - jeg følte hele foten var med i løpesteget. 

Jeg var litt spent på hvordan den lavere hæl-tå droppen ville være for leggene, og holdt det derfor til en 8 km tur. Dette gikk imidlertid veldig fint.

Jeg er så langt positiv - men skoene må klart testes skikkelig før en skikkelig omtale kan gis. Heldigvis blir det mange muligheter med Treningscamp utover våren for å teste ut skoene på intervalløkter og gjerne også noen SRM løp utover våren. 

 

Kommentarer

  1. Så bra at du har fått skoene til testing Line - blir spennende å høre hva Gøril syns om sitt par:-)
    Utfyllende førsterapport i alle fall fra deg!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar